Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2019 11:06 - Каква е разликата между Египетския памук и нормалния памук
Автор: spalnoto Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.12.2019 11:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От векове египетският памук се счита за най-добрия в света. В наши дни името не се отнася до мястото, където се отглежда, а вместо вида на произведените нишки.

Но какво прави египетския памук различен от останалите?

Основната разлика е, че както обикновеният, така и египетският памук произхождат от различни растения, така че техните свойства никога няма да бъдат еднакви.

Египетският памук се бере ръчно, което поставя по-малко стрес върху влакната, оставяйки ги прави и непокътнати. Тези влакна могат да бъдат направени по-дълги, за да създадат много фини прежди, които позволяват да се правят прежди без да се жертва дължината, като се получава по-здрав и по-мек памук, за разлика от обикновения памук, който има повече шипове.

Тъй като чистият египетски памук се състои от по-фини нишки, те могат да бъдат вплетени във всеки квадратен сантиметър и да създадат по-фин и по-постоянен завършек, завършващ като по-мека и гъвкава материя. Освен това, тъй като не са били брани от машини, влакната са по-здрави и по-устойчиви на стрес.
Казва се също, че египетският памук е по-добър за тези, които трудно заспиват, това е така, защото тъканта е по-пореста, следователно въздухът може да преминава през тях - избягвайки това задушно усещане през нощта.

Вижте предложенията ни за спално бельо, което е с почти същите качества като скъпия египетски памук.

Египетският памук има плюшена мекота, която може да се сравнява само с чистата коприна. Ето защо египетският памук е най-добрият в света. Египетският памук се предлага във всеки нюанс, който може да се представи, остава жизнен след множество измивания, година след година. За трайно качество, което ви доставя безкрайно удоволствие, изберете спално бельо от Египетски памук.

Egyptian Cotton е чудесен универсален материал, който може да се използва като дамаска във всички ваши любими меки мебели.

Египетският памук не е придобил такава репутация без причина. Египетският памук е най-добрият памук в света и следните характеристики са това, което отличава египетския памук освен другите естествени влакна:

- Дължината на влакното прави възможно да се изработят най-добрите прежди, без да се жертва здравината на преждата

- Силата на влакното прави тъканите по-твърди и по-устойчиви на стрес, упъвания и усуквания

- Способността му да абсорбира течности придава на тъканите, изработени от египетски памук, по-дълбоки, ярки и устойчиви цветове

- Неговата мекота е превъзходна

- Египетският памук е ръчно бран, което гарантира най-високи нива на чистота. В допълнение, брането на ръка не натоварва влакната - за разлика от механичното бране - оставя влакната прави и непокътнати.

Струва ли си Египетския памук?

С две думи - Да! Определено!  

Източник: https://spalnotobelio.com/



Гласувай:
1


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spalnoto
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 2582
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930